Home - Familie - Emilio bachini - Umberto bachini - Sabrina bachini - Nona - Papa's Pasta's - Informatie - Homecooking - Colofon & Contact - Giftshop

Recept: Courgette carpaccio rolletjes

Datum:
Schrijver: Sabrina
Gang: Voorgerecht
Courgette_carpaccio_rolletjes

Ingredienten van dit recept:

2 courgette

12 plak carpaccio

6 tl pesto Genovese

12 bieslook

1 snufje zout

1 snufje versgemalen peper


Inleiding:

Deze rolletjes zijn favoriet in de familie. We gebruiken ze als voorgerecht, amuse en borrelhapje. Ook lekker met een gorgonzolasausje en wat pijnboompitjes. Carpaccio is bij de C1000 in de aanbieding. De prijs voor dit voorgerecht komt op 1,25 euro p.p.


Recept:

Was de courgettes en snijd ze met een kaasschaaf in de lengte in lange plakken van 2 ? 3 mm dik. Gooi van beide courgettes de eerste- en laatste 2 plakken weg, deze zijn te smal om te gebruiken. Gebruik 15 plakken met zo min mogelijk zaadjes erin. De overgebleven courgette kun je weer voor een andere gerecht gebruiken. Smeer de plakken in met olijfolie en grill ze 1 ? 2 minuten per kant in een grillpan. Leg ze naast elkaar op een theedoek en laat ze afkoelen. Leg de bieslook 5 seconden in kokend water. Leg een plak rosbief op een plak courgette en vouw het vlees naar binnen tot het dezelfde breedte heeft als de courgette. Bestrijk de rosbief met een tl pesto en breng het op smaak met zout en peper. Rol het geheel op en bind er een sprietje bieslook om. Bedruppel de courgettes voor het opdien met een beetje olijfolie.



sabrina's voorgerechten - sabrina's hoofdgerechten - sabrina's nagerechten
©2008 Papa's Pasta