Home - Familie - Emilio bachini - Umberto bachini - Sabrina bachini - Nona - Papa's Pasta's - Informatie - Homecooking - Colofon & Contact - Giftshop

Recept: Pittige kip met rozijnen

Datum:
Schrijver: Umberto
Gang: Hoofdgerecht
Pittige_kip_met_rozijnen

Ingredienten van dit recept:

1 hele kip

1 el olijfolie

4 el bloem

2 rode peper

150 ml witte wijn

75 gr zwarte olijven

50 gr rozijnen

1 el aceto balsamico

1 tl oregano

1 blikje tomatenblokjes

10 basilicumbladeren

1 snufje zout

1 snufje versgemalen peper


Inleiding:

Kip, tomaat, wijn en rode peper, doen het altijd goed samen. Zo ook in dit gerecht uit SiciliŽ, met rozijnen en olijven.


Recept:

Leg de basilicum blaadjes op elkaar en snij ze in dunne reepjes. Verwijder de zaden uit de pepers en snijd het vruchtvlees fijn. Snij de olijven in ringetjes en spoel de rozijnen af. Hak de kip in stukken en smeer de stukken in met bloem. Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak de stukken kip op hoog vuur aan alle kanten bruin. Voeg de wijn, tomaten, rode peper, aceto balsamico en oregano toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het gerecht 30 minuten zachtjes pruttelen. Serveer de kip met rijst of pasta en bestrooi elk bestrooi het met de basilicum.



umberto's voorgerechten - umberto's hoofdgerechten - umberto's nagerechten
©2008 Papa's Pasta