Home - Familie - Emilio bachini - Umberto bachini - Sabrina bachini - Nona - Papa's Pasta's - Informatie - Homecooking - Colofon & Contact - Giftshop

Recept: Ossenhaas met groenten in balsamico

Datum:
Schrijver: Emilio
Gang: Hoofdgerecht
Ossenhaas_met_groenten_in_balsamico

Ingredienten van dit recept:

600 gr oregano

8 plakken parmaham

4 rode paprika

8 sjalot

4 tomaten

12 el aceto balsamico

4 el bruine suiker

200 ml water

4 el olijfolie

1 snufje zout


Inleiding:

Een ossenhaas (tournedos) mooi rosé bakken is een kunst op zich... maar niet als je een vleesthermometer hebt en het volgende truukje beheerst!


Recept:

Laat de Parmaham en ossenhaas op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 50°C. Snij de ossenhaas (tournedos) in vier dikke schijven. Pak elke schijf ossenhaas rondom in met 2 plakken parmaham. Verpak elke schijf ossenhaas afzonderlijk in aluminiumfolie. Steek de vleesthermometer tot halverwege in één van de schijven en leg de schijven ossenhaas op het rooster in het midden van de oven. Laat de ossenhaas minstens 2 uur in de oven staan. Snij de ui, paprika en tomaat in grove stukken. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui en hele knoflookteentjes 5 minuten op laag vuur. Doe de tomaten en paprika erbij, verhoog het vuur en fruit het geheel 2 minuten. Voeg balsamico, suiker, water en zout en peper na smaak toe en laat de groenten met de deksel op de pan 30 minuten sudderen. Als de ossenhaas een kerntemperatuur van 50°C heeft, de pakketjes uit de oven nemen. Als de temperatuur te laag is, de temperatuur van de oven iets verhogen tot de 50°C wel bereikt is. Verhit 2 el olie in een koekenpan op het aller hoogste vuur tot de damp er nog niet niet van af slaat. Haal de ossenhaas uit de aluminiumfolie en bak ze in de hete olie 30 seconden per kant. Leg de schijven ossenhaas op vier borden en schep de groenten erover. Druppel om het gerecht nog wat extra balsamico of balsamicostroop.



emilio's voorgerechten - emilio's hoofdgerechten - emilio's nagerechten
©2008 Papa's Pasta