Home - Familie - Emilio bachini - Umberto bachini - Sabrina bachini - Nona - Papa's Pasta's - Informatie - Homecooking - Colofon & Contact - Giftshop

Recept: Hemelse vijgen

Datum:
Schrijver: Nona
Gang: Voorgerecht
Hemelse_vijgen

Ingredienten van dit recept:

4 plak parmaham

4 verse vijgen

100 gr Zachte geitenkaas

2 el honing

2 el olijfolie


Recept:

Oven voorverwarmen op 180. Meng de honing door de geitenkaas. Was de vijgen en dep ze droog. Zet de vijgen rechtop en snij ze aan de bovenkant stervormig in. Duw met een lepeltje de vijgen voorzichtig open (zorg dat de vijg niet breekt). Vul de vijgen met de geitenkaas en wikkel de ham er omheen. Zet de vijgen naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Plaats de schaal in het midden van de oven. Laat de vijgen ongeveer 8 minuten in de oven staan. De kaas moet gesmolten zijn en de ham een beetje krokant. Serveer de vijgen op in een kommetje met op de bodem een paar blaadjes rucola. Besprenkel het geheel nogmaals met een beetje olijfolie. Voor de echte zoetekauw mag er nog een beetje honing over de vijgen worden gegoten.



oma's voorgerechten - oma's hoofdgerechten - oma's nagerechten
©2008 Papa's Pasta